Browse By

Vikten av att återvända!

Egentligen är väl inget viktigt,men om man fascineras av fotografi och dess utövande så kan vissa typer av beteende vara lönsamma. Inom gatufotografering sker ju allt väldigt snabbt,en sekund senare är allt borta om man inte är med på noterna. Tyvärr är jag inte typen som kan stå och häcka någon längre tid på ett och samma ställe,utan måste röra mig och hålla igång “flowet” för att det ska fungera. Helst kryssa snabbt mellan mycket folk och ta snabba bilder, ja glida fram helt enkelt!

Men ibland får man ta till andra grepp för att inte stelna till i sitt fotograferande.Som de här färgglada tigrarna jag upptäckte utanför en restaurang i centrala Göteborg, de fångade direkt mitt intresse.Tyvärr var de inte direkt intressanta på egen hand,utan det behövdes mer element i bilden för att det skulle fungera.

Jag tror att det var på femte besöket som jag fick med de ingredienserna som behövdes för att få bilden komplett. På de fyra tidigare försöken blev det mest bara skräp,som åkte i papperskorgen.Så när det här paret kom med sina småhundar som gläfste och skällde åt tigern,hann jag ta fem bilder innan de försvann in på restaurangen.

Så ibland kan det löna sig att vara tålmodig och vänta ut att bilden ska komma till dig,samt att vara ihärdigt och återvända till ett intressant objekt!

 

 

Tiger och hundar okt 2017

Leave a Reply