Browse By

Mörkrumskopior.

Det var dags att göra om en print (bild:3). När jag sist gjorde den var jag lite oaktsam med belysningen och skuggade lite av kanten på bilden. Väldigt dumt när man skulle ge bort bilderna, men jag hade inte greppat all teknik riktigt när jag gjorde den första gången.

Jag vill göra slut på mina Fomapan papper, så det fick blanka och lite större kopior den här gången. Jag föredrar Ilfords satin papper, då det känns lättare att göra kopior med lite mer tryck i svärtan och högdagarna.

Men med kontrastfilter löste det sig bra ändå. Det är riktigt bra att jobba med kontrastfilter, men ack så viktigt att göra anteckning. Lätt att glömma av alla moment och steg som leder fram till den färdiga printen!

Jag kan inte låta bli att häpna av den bra kvaliteten som en mörkrumskopia ger. Bild nr:3 har jag tagit på jobbet med en enkel Olympus kompakt kamera. Skärpan som kommer fram i Tonys ansikte får mig faktiskt att tappa hakan!! Det är ju inte så att man kan dra i något reglage i datorn för att öka skärpan.

Alla de här bilderna har jag tagit med min mobil. Så allt kanske inte framkommer lika bra som när man granskar dem direkt med ögat. Det blir ett visst blandljus så vissa färgskiftningar syns också.

Men skit i det, det är ju analogt för helvete!!